28.03.2024

20 років тому став ченцем: тезоіменини сьогодні відзначає владика Нестор

Ваша реклама

Владика Нестор відзначає ювілей. 20 років, як архієпископ став ченцем та отримав ім’я свого покровителя Нестора Літописця. За цей час йому вдалось об’єднати місцевих священослужителів та піднести архиєпархію на новий, значно вищий рівень.

З нагоди свята владика Нестор провів службу у капличці поруч з кафедральним собором у Тернополі, який будують Тернопільською єпархією Православної Церкви України,  за підтримки влади, меценатів та благодійників.

Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, що можна сміливо говорити про те, що владика увійде в історію одним із духовних батьків. Адже завдяки владиці Нестору вдалось об’єднати священослужителів, будувати й освячувати храми.

Архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ каже, отримати ім’я Нестор і мати такого покровителя, як Нестор Літописець – це для нього неабияка честь. Адже сам монах зробив великий вклад у писемність, був послідовником  творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Відтак і богослужіння сьогодні приурочили до дня вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

Нестор Літописець був монахом Києво-Печерського монастиря, першим давньоруським письменником і літописцем. Саме його вважають одним із авторів «Повісті временних літ».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,