25.04.2024

2/3 зарплати від Центру зайнятості вже отримали працівники однієї із фабрик у Тернополі

Ваша реклама

Фабрика, яка шиє одяг, стала одним із тих підприємств у Тернополі, які отримали для своїх працівників 2/3 зарплати, як допомогу по частковому безробіттю.

Директорка товариства з додатковою відповідальністю Галина Рудчик розповіла, що у неї на фабриці – 80 працівників. Таку допомогу наразі отримали для 18-ти тих, які на час карантину не працювали.

На фабриці шиють жіночий одяг – жакети, штани, спідниці та інше. Товар відправляють у Європу та Америку. Через пандемію з-за кордону вчасно не отримали сировину. Це вплинуло на роботу у час карантину, завдало збитків.

В Уряді, коли почався карантин, закликали підприємців не звільняти працівників і зберегти їм 2/3 окладу. Але виплачувати зарплату, не маючи прибутку, не всі могли. Керівництво країни пішло на зустріч підприємцям. Вони можуть оформити допомогу по частковому безробіттю на час карантину. Якщо раніше це треба було зробити не пізніше 30 днів з дня зупинення виробництва, тепер цей термін подовжили.

Директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк пояснює, роботодавці за допомогою по частковому безробіттю можуть звернутися до центру зайнятості протягом 90 днів з часу зупинення чи призупинення виробництва.

Це дозволить керівникам вчасно зібрати необхідні документи і оформити допомогу на працівників, які не працювали у карантин, але це не стосується пенсіонерів і сумісників.

Наразі із міськрайонним центром зайнятості вже підписали такі угоди 163 роботодавці. Йдеться про близько тисячі осіб, які отримають допомогу. На це виділили понад 2 мільйони гривень, і документи продовжують надходити, додає Анатолій Куриляк.

Центр зайнятості компенсує частину, 2/3 посадового окладу, але не більше мінімальної заробітної плати. Але є умови – у працедавця не має бути боргу із виплати зарплати і єдиного соціального внеску.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,