29.03.2024

13 автомобілів екстреної швидкої медичної допомоги класу “В” та “С” отримали на Тернопільщині

Ваша реклама

Нові автомобілі екстреної медичної допомоги передали у  кілька районів Тернопільщини.

Як розповіла старша фельдшерка Борщівської підстанції ЕШМД Галина Оліх, у машині є все необхідне для того, аби надавати якісну медичну допомогу пацієнтам у найкоротші терміни. Жінка працює вже 34 роки в екстреній медицині, свою кар’єру почала ще користуючись старенькими так званими «уазиками». Тепер, завдяки новій автівці зможуть набагато швидше доїхати до пацієнта та нормалізувати його стан.

Загалом сьогодні працівникам швидкої на Тернопільщині вручили ключі від восьми машин. Спеціалізовані автомобілі на базі CITROEN JUMPER типу В отримали тернопільські підстанції № 2, № 3, а ще Зборівська, Шумська та Збаразька. Також такі авто отримали пункти постійного базування бригад міста Хоросткова та Березовиці.

Ще 5 автомобілів швидкої екстреної медичної допомоги, щоправда вже класу С, отримали працівники Тернопільської, Бережанської, Кременецької, Теребовлянської та Чортківської станцій.

Зазначимо, один реанімобіль класу C вартує більше ніж 2 мільйони гривень. Закупили автомобілі завдяки співфінансуванню із державного та обласного бюджетів. Також кошти виділили із бюджету тернопільської обласної ради. За словами голови облради Михайла Головка, це позитивні зміни для громад. У свою чергу, голова ТОДА Володимир Труш зазначив, автівки закуплені за кошти ковідного фонду та гроші НЦЗУ.

Загалом 13 автомобілів, які зовсім скоро обслуговуватимуть райони, вартують 28 995 000 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,