28.03.2024

Звання “Герой України — Олегу Барні (посмертно)”: рідні і друзі створили петицію, яку просять підписати

Креатор буд

Він борець за Україну від Революції на граніті і аж до останнього подиху. Все своє життя боровся за незалежність, та на жаль, за це і поклав своє життя. Усе це про Олега Барну. Зараз його родина та близькі друзі хочуть присвоїти почесне звання Героя України старшому сержанту Збройних Сил України Олегу Барні посмертно. Це буде найменше, що від імені держави можна зробити у пам’ять про його багатогранну діяльність.

Від революції на граніті і до останнього подиху. Жив і загинув, як Герой. Саме тому Олег Барна заслуговує на це звання, хоч і посмертно. Його українці знають, як завжди прямолінійного, щирого, відвертого, патріотичного. Того, хто попри все, не зрадить Батьківщину. Олег Степанович завжди був там, де боролись за волю.

“Коли почалась збройна агресія росії проти України в 2014 році пішов добровольцем служити в ЗСУ і був учасником АТО. Хоча з 2008 року після травм отримав інвалідність і не попадав під мобілізацію і під служіння, але вважав своїм обов’язком”, — відзначає дружина полеглого захисника Ольга Барна.

Дружина Олега Барни розповідає, чоловік мав внутрішній стійкий стержень, який ніхто не міг зламати. Олег був прикладом для всіх. І як тільки він почув, що ворог знову на нашій землі –  пішов боронити Україну. Та 17 квітня 2023 року, під час виконання бойового завдання, штурмуючи ворожі позиції загинув.

На зустріч з нами пані Ольга принесла медалі свого захисника, їх тут чимало. Також сімейний альбом, який вона з дітьми створила до п’ятдесятиліття чоловіка. Каже, для родини це велика втрата. Про Олега можна говорити багато. Про його громадсько-політичну, правозахисну, педагогічну, спортивну та військову діяльності. А ще він був народним депутатом 8 скликання.

Після смерті Олега громадський діяч Роман Реведжук створив електронну петицію щодо присвоєння йому звання “Герой України” посмертно. Вдова Ольга, друзі, близькі полеглого воїна, а також активісти просять підписати цей документ.

Петиція є на сайті президента в розділі електронні петиції. Станом на перше травня її вже підписало майже п’ять з половиною тисяч людей, а для розгляду потрібно 25 тисяч.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,