26.04.2024

Життя на ровері: у день велосипедиста тернополяни розповіли, чому обирають цей екологічний вид транспорту

Ваша реклама

Велорух у Тернополі стає все популярнішим. Якщо раніше на вулицях міста велосипедисти їздили поодиноко, то зараз катаються цілими компаніями.

Тернополянин Богдан, щодня проїжджає по 30 кілометрів, щоб дістатися на роботу. Він розповів, що купив ровер, коли розпочалися карантинні обмеження, а зараз вже не може уявити свого життя без цього транспорту. Велосипедист також наголосив, що завжди мусить бути уважним, бо їздить дорогою. А це і важко, і, часом, небезпечно.

А от тернополянин Роман щодня возить дитину на ровері до школи, адже так швидше та екологічніше. Тому для нього велосипед – незамінний засіб пересування.

Старша інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в Тернопільській області Катерина Басалига наголосила, що велосипедисти завжди повинні дотримуватись основних правил. Зокрема, рухатися по дорозі на велосипедах, це дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Якщо тернополяни рухаються на такому транспорті групами, необхідно тримати дистанцію і не заважати іншим учасникам руху, щоб не спричинити дорожньо-транспортних пригод.

За словами Катерини Басалиги, від початку 2021 року на території обслуговування управління патрульною поліцією Тернопільської області трапилося 4 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими за участі велосипедистів.

Вона також зазначила, ці велосипедисти отримали травми різного роду, втім обійшлося без смертей. Інспекторка також наголосила, щоб велосипедисти використовували особисті засоби безпеки – шолом, наколінники, а також надягали світло-відбиваючий жилет чи інший засіб, що бути помітними на дорозі, особливо ввечері.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,