25.04.2024

Жителі Чорткова обурені тим, що швидка не змогла під’їхати до хворого чоловіка у центрі міста

Креатор буд

Не могли під’їхати до потерпілого через бетонну огорожу. У Чорткові з каретою швидкої допомоги сталась неприємна ситуація. Через перекриту дорогу до центральної площі медики змушені були понад 100 метрів нести хворого на ношах. В соцмережах з’явився пост, де місцеві жителі почали висловлювати свої думки стосовно доцільності розташування огорожі. Наші журналісти вирішили розібратись в цій ситуації тож відправились на місце подій, аби дізнатися думки думки міської влади та жителів Чорткова.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько на камеру коментувати випадок відмовився. Посилаючись на свій допис в соцмережах. А там йдеться про те, що можливість проїхати була через заїзд поруч із супермаркетом або з вулиці Подільської. Це медики не зорієнтувались, бо за кермом був новий водій. А щодо вирішення проблеми, Володимир Шматько каже, якщо поставить знак – його ігноруватимуть. Штрафувати теж не варіант, бо у місті працює всього один спеціаліст з контролю за паркуванням. Тай людей, за словами міського голови, таким не злякаєш. А сучасні паркувальні огорожі – зламають. Так робили неодноразово. Тож наразі питання про встановлення сучасних паркувальних огорож чи встановлення знаку в міській раді залишається відкритим.

Олександр Казьва — житель Чорткова. Розповідає, раніше тут на центральній вулиці міста був ринок, який псував загальний вигляд центру. Його перенесли близько двох років тому, і щоб не перетворити вулицю на паркувальну зону, її зі всіх заїздів «заблокували» бетонними блоками. Чоловіка обурює той факт, що місцева влада не зацікавлена в тому, аби поставити сучасні паркувальні огорожі.

Тема для обговорення виявилась актуальною. Днями карета швидкої саме через цю бетонну огорожу не могла під’їхати до непритомного чоловіка. Бригаді довелось нести його понад 100 метрів на ношах. І хоч з пацієнтом все добре, та люди бояться, що в разі потреби, туди б не заїхали рятувальники чи інші спецслужби. Тому питання треба вирішувати.

Випадок зі швидкою трапився на очах одного з підприємців. Саме він написав про це у соцмережах. В коментарях місцеві жителі реагують по-різному. Одні розуміють, для чого тут бетонні блоки, бо побоюються, щоб з вулиці не зробили парковку. Інші ж категорично проти, адже таке загородження псує загальний вигляд міста, тож пропонують поставити обмежувальні знаки. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,