27.04.2024

Житель Бучача продавав електронні бази даних підприємств

Креатор буд

19-річний юнак розміщував оголошення про продаж баз даних підприємств та державних установ України у тематичних групах в месенджері Telegram. Протиправну діяльність зловмисника припинили правоохоронці.

За продаж інформації з обмеженим доступом кіберполіцейські викрили жителя Бучацького району. Під час моніторингу Інтернету поліцейські виявили оголошення з пропозиціями придбати електронні бази даних підприємств та установ, що містять ознаки інформації з обмеженим доступом.

Як розповів т.в.о. начальника відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Володимир Драбик, оперативні заходи із викриття зловмисника проводили співробітники кіберполіції спільно зі слідчими ГУНП в тернопільській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, із залученням працівників роти поліції особливого призначення.

У розповсюдженні заборонених відомостей правоохоронці викрили 19-річного жителя Бучацького району. Оплату від замовників зловмисник приймав через платіжну систему або на банківську картку. Вартість бази даних становила до півтори тисячі гривень.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта, вилучили комп’ютерну техніку, яку направили на експертизу.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Триває досудове розслідування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,