27.04.2024

Згуртуватися і боронити Україну: про рішення депутатів Тернпільської облради

Креатор буд

Боронити територіальну цілісність держави. Через загрозу повномасштабної війни в Україні виникає необхідність рішучих дій. У Тернополі депутати обласної ради зібралися на сесію, аби обговорити, якими способами можуть сприяти та допомагати військовим.

«Держава сьогодні і влада недопрацьовує питання виконання воєнного замовлення. Країна в війні восьмий рік. І лише за останні три роки держава жодного разу не забезпечила виконання державного замовлення, — наголосив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. —У нас виникають питання щодо забезпечення армії пальним. Ми бачимо, що сьогодні територіальною обороною знов займаються громади, обласна рада, але ніяк не держава”.

На сесії депутати прийняли низку звернень до президента та парламенту щодо відсічі російської агресії. А також говорили про те, як діяти цивільному населенню в разі загострення воєнних дій.

“Сильна держава – це сильна армія. Сильна армія – то захист держави та її кордонів. Тому сьогодні наше завдання підтримати армію фінансовою і матеріально-технічною базою”, — зауважив депутат облради Володимир Болєщук.

«Закликаємо всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти тиску проти агресора. Не розхитувати ситуацію в середині країни. Звертаємось до жителів нашої області, не поширюйте панічні настрої, не піддавайтеся на панічні атаки та не підігруйте агресору», — заявив депутат облради Ярослав Захарків.

Серед іншого, депутати підписали меморандум між обласною радою і військовими про співпрацю. Також під час сесії прийняли звернення до уряду, що в умовах воєнних дій неприпустимі жодні політичні переслідування.

Депутати прийняли зміни до бюджету, і з резервних фондів виділили 2 мільйони на підтримку батальйону тероборони області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,