27.04.2024

Земельний парадокс: у центрі Підгаєць на одну ділянку – два власника

Ваша реклама

У центрі Підгаєць поміж будинками, яким вже більше сотні років, міська влада виділила ділянку під город. І от перший парадокс, саме ця земля, у 3 сотих гектара, за адресою майдан Незалежності, 20, за документами вже має інше призначення.

Тут понад 40 років живе Юрій Хрипливий, зараз він голова ОСББ. Чоловік зазначив, має усі необхідні документи, які засвідчують, що ця земля – їхня прибудинкова територія.

Та, виявляється, що у вересні 2020-го року Підгаєцька міська рада прийняла рішення надати цю ж ділянку під город.

Чому так сталось і чим керувалися депутати міськради, мешканці будинку не розуміють. І не знають, як далі буде з двома дозволами з різними цільовими призначеннями, на одну і ту ж ділянку землі.

В оригіналі документу жінці, яка претендує на землю, забороняють користуватись ділянкою поки нема права власності. А згодом на сайті розміщують рішення під тим же номером, але текст цього пункту зовсім іншого змісту. У ньому жінка вже виконує обов’язки власниці земельної ділянки.

Галина Пшеничняк, підписом якої підтверджена оригінальність документу, у попередній каденції була керуючою справами виконавчого комітету. Сьогодні жінка обіймає посаду секретарки міської ради. І наголосила, що до рішень депутатів стосунку жодного немає.

Щоб відстояти свою землю, мешканці ОСББ звернулися і в управління геокадастру Тернопільської області. І відповідно до проведених експертиз отримали висновки, що рішення Підгаєцької міської ради прийняли з порушенням земельного законодавства.

Більше того, саме ця ділянка землі в центрі Підгаєць не може надаватися під ведення сільського господарства. Бо рішення таке суперечитиме генеральному плану міста. Його ухвалили ще в 1994 році. Це підкреслив міський голова Підгайців у 1990-1994 роках Степан Колодницький.

Зараз цю справу вивчають у прокуратурі Бережан. Від їхнього висновку буде залежати подальше призначення спірної земельної ділянки і законність прийняття депутатами рішення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,