06.05.2024

Збережіть гімназію: навчальний заклад у Бишках хочуть врятувати місцеві від реорганізації

Креатор буд

Зберегти школу. У селі Бишки люди намагаються врятувати місцеву гімназію від реорганізації. Кажуть, реформувати навчальний заклад немає жодного сенсу. Із жителями Бишків поспілкувалися наші журналісти.

Отож, освітня реформа дійшла до Бишківської гімназії. Її хочуть реформувати у початкову школу. Люди проти пониження статусу гімназії. А тим більше – проти того, щоб їхні діти добиралися в інші села на навчання. Бо ж найперша проблема – транспорт і дороги.

“Кажуть, що в нас мало учнів. Але я не думаю що це така велика проблема. Наша школа є економною. Самі харчуємося. Опалення дешевше, бо електричне. Я не думаю що це така проблема, щоб школу аж стільки понижувати”, — відзначає мама школярки із села Бишки Соломія Глух.

Проти ліквідації гімназії і місцевий священник отець Михайло Квасниця. Каже, не вірить в обіцянки місцевим, що дітей довозитимуть шкільними автобусами. Відзначає, що транспорт тут проїздить недовго, до першого снігу, поки не замете дороги.

Зараз в школі навчаються більше пів сотні дітей. Але скільки їх залишиться в вересні та що робити старшокласникам – батькам невідомо.

Проблему реорганізації Бишківської гімназії розглянуть депутати Тернопільської облради на комісії з питань законності. А також переглянуть питання інших шкіл області, де батьки проти закриття чи пониження статусу шкіл.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,