16.04.2024

Завжди на зв’язку: у день сімейного лікаря медик з Тернополя розповіла про реалії своєї роботи

Креатор буд

Ольга Сковронська – сімейна лікарка вищої категорії. Вже 14 років вона у медицині, шість із яких – займає посаду завідувачки амбулаторії №9.

Постійна пацієнтка медика – Ольга Стець. Вона завжди телефонує до свого сімейного лікаря, адже має проблеми із здоров’ям. За її словами, Ольга Сковронська – чудовий фахівець, адже цілодобово готова допомагати пацієнтам, завжди надасть певну допомогу і консультацію.
Сама ж лікарка зауважила, завжди намагається відповідати на усі дзвінки та повідомлення, які у період карантину почастішали. Робить це і в  післяробочий час, адже лікар – це більше ніж професія. 
Стала тернополянка сімейним лікарем відразу після закінчення Львівського університету. І вже успішно, 14 років поспіль, лікує тернополян. Зізнається, що за цей період траплялось різне – і смішні, і зворушливі історії. Зокрема, пригадала випадки, коли пацієнти намагалися нагодувати.

Сьогодні в Ольги Сковронської є 700 підписаних декларацій. Це набагато менше, ніж у звичайного сімейного лікаря – адже пані Оля ще й керує амбулаторією. Вона розповіла, вдається все поєднувати завдяки тому, що  колектив злагоджений та відповідальний.
Кожен робочий день у неї розпочинається о 8 ранку. У першій половині дня виконує адміністративну роботу, а вже з 16 години приймає пацієнтів. За словами медика, в таких умовах дуже легко емоційно вигоріти, проте у неї є свої методи як завжди залишатись в ресурсі. Це – зміна занять, хобі, подорожі та час з рідними.

Таких як пані Ольга – тисячі. Та сьогодні її історія підкреслює важливий факт – якщо любиш те що робиш – то і робота в радість. Бо ж попри те, що  сімейні лікарі мають фіксований робочий день, вони цілодобово на зв’язку з пацієнтами, бо розуміють – сотні людей довірили їм  найцінніше – здоров’я та життя.

Цінуйте своїх лікарів, а ще, привітайте їх сьогодні. Адже 19 травня вони відзначають професійне свято – Всесвітній день сімейного лікаря.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,