26.04.2024

«Заплатить державний бюджет»: у Верховній Раді затвердили законопроєкт про боротьбу з боргами за газ

Ваша реклама

Спишуть борги, щоб врятувати опалювальний сезон. Нещодавно у Верховні Раді прийняли важливий законопроєкт про ліквідацію заборгованостей за блакитне паливо на рахунках теплокомуненерго, газзбутів та облгазів. Загалом сума боргу перевищує 50 мільярдів гривень.

Як зазначив народний депутат України, член комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук це дозволить списати штрафи і пені даним підприємствам.

Одними із основних рішень документу є: проведення взаєморозрахунків із залученням коштів державного бюджету і розділення залишку непогашеної заборгованості на частини. Окрім того, важливим є списання штрафів, нарахованих через накопичені борги, зазначив народний депутат України Андрій Герус.

Фактично, за газові борги державних та комунальних теплокомуненерго, а також приватних газзбутів та облгазів заплатять з державного бюджету, тобто з грошей платників податків.

Прийнятий законопроєкт дозволить продовжити контракт з компанією “Нафтогаз України”. Адже для успішної співпраці необхідно погасити наявні борги тепловиків і забезпечити платоспроможність теплокомуненерго.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,