18.04.2024

Загибель військовослужбовця Богдана Покітка з Тернополя прокоментували у військкоматі та спеціалізованій прокуратурі

Ваша реклама

Загинув через чотири дні перебування на передовій. Смерть військовослужбовця Богдана Покітка з Тернополя прокоментували у військкоматі та спеціалізованій прокуратурі. Адже його рідні і близькі стверджують, що 33-річного чоловіка відправили на передову без належної підготовки.

Так, ситуацію головний комісар Тернопільщини Ігор Гусєв.

“Богдан почав служити в роті охорони ТЦК. У нас була перевірка ОК “Захід”, були представники сухопутних військ і спецпрокуратури. Чекаємо результатів розслідування”, — відзначив Ігор Гусєв.

Тернополянина призвали в лави ЗСУ в січні. У свій 33 день народження чоловік проходив медкомісію. Про те чи був на навчаннях — відомостей немає, та знаємо, що Богдан служив в роті охорони при ТЦК. А менш ніж за місяць рідним і близьким повідомили — Богдан загинув на передовій. Це і непокоїть усіх: як і чому він потрапив на передову, і загинув там пробувши лише чотири дні.

Загинув Богдан Покітко на Донеччині 16 лютого. За лічені дні смерть стала резонансною і з’явилося багато запитань до роботи центру комплектування. Але там переконані — інформація перекручена.

“З початку року проти військкомату йде інформаційна війна. І даний випадок був вирваний з контексту, — переконаний Ігор Гусєв, — 18 січня він був призваний, 16 — оповіщений. 12 лютого був відправлений. При чому — за власним бажанням пішов в бойову частину”.

Богдана направили в 109-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 гірсько-штурмової бигади. Так склалося, пояснює старша лейтенантка Єлизавета Стельмах, що в ті дні військові потрапили під обстріл, внаслідок чого і загинув Богдан, а також інші його побратими.

Наразі розслідуванням зайнялася  спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері західного регіону.

“За вказаним фактом зареєстроване провадження за статтею 425 ККУ. Це недбале ставлення до військової служби. Встановлюють причетність осіб, імовірна службова недбалість яких призвела до тяжких наслідків”, — заявила речниця спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері західного регіону Юлія Шевченко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,