29.04.2024

Задля допомоги ЗСУ тернопільське училище перейшло на змішану форму навчання

Креатор буд

Не за оцінку, а для допомоги ЗСУ. Училище сфери та туризму на сьогодні одне з трьох в області, де частково відновили навчання. Зокрема, від початку війни, заклад перейшов на змішану форму навчання.

«Що несе за собою змішана форма навчання? Адміністрації даних навчальних закладів надають можливість долучити до допомоги учнів, які мають проходити практику. Це першочергово стосується виробничого навчання, але не стосується загальноосвітньої складової», — відзначила начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

До такої форми навчання в училищі сфери та туризму залучені майбутні кравці та закрійники. Адже від початку війни заклад бере активну участь у покращенні матеріальної бази наших військових.

«До нас звернулось дуже багато волонтерів, маємо замовлення і від тероборони, від інших осіб – на пошиття військової амуніції. Зокрема, розгрузки, підсумки, і цього замовлення є дуже багато. З перших днів введення військового стану в нас долучились викладачі, майстри виробничого навчання. Але об’єми були настільки великими, що ми не в силі в таких об’ємах пошивати ці вироби. Тому ми вийшли з клопотанням на ТОВА про те, аби нам дали дозвіл на змішану форму навчання», — пояснила директорка Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму Галина Грушко.

На сьогоднішній день в училищі проходять виробничу практику 40 учнів. Більшість з них проживають в Тернополі. Немісцеві, з дозволу батьків, мешкають в гуртожитку. На робочий процес витрачають загалом 7-8 годин в день. За цей час щодня відшивають в середньому 50 виробів.

Як учні, волонтери та викладачі працюють задля перемоги — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,