04.05.2024

Заборонити “електронки” та цигарки з капсулами можуть в Україні: що думають тернополяни

Креатор буд

В Україні останніми роками зростає кількість курців. Це пов’язують у першу чергу із тим, що на ринку з’явилися нові пристрої для куріння, як електронні сигарети, та із капсулами. Особливо популярні вони стали серед дітей та підлітків.

Тому вже зареєстрували законопроект, відповідно до якого хочуть заборонити продаж новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки. Що думають з цього приводу у Тернополі – дізнавались наші журналісти.

Після появи тютюнових виробів для нагрівання в Україні у 2016 році, вперше за 10 років відновилася динаміка зростання кількості курців. А міжнародні дослідження доводять, що 80% молоді до 17 років, які мали досвід вживання тютюну, дебютували саме з ароматизованих виробів.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту Закону щодо заборони новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки. Мова про так звані “електронки” та цигарки із капсулами.

Таких досліджень наукових ще в Україні не проведено. Але дані науковців інших країн свідчать про шкідливість цих виробів, відзначає лікарка-методистка обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Гричук.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я всі види тютюнових виробів небезпечні для здоров’я. А нові продукти із ароматизаторами особливо популярні у нас серед підлітків і молоді.

А ще такі засоби не дешеві. Тож, якщо мова про підлітків, батькам радять звертати увагу на те, чи не витрачають вони кошти на ці шкідливі речі. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,