20.04.2024

За тиждень до 1 вересня закрили школу: у Кременецькій ОТГ учні бездоріжжям добираються на навчання

Ваша реклама

Батьків та учнів Чугалівської гімназії 25 серпня просто приломшили. Школа, в яку 1 вересня мали іти  їхні діти, закрита, і тепер має статус лише початкової. Тобто малюки тут вчитимуться і надалі, а от учням 5-9 класів – зась.

Батькам заявили, що Чугалівська  школа  за статутом буде початковою лише із грудня. Тож не розуміють чому зараз їхні діти не мають права ходити до навчального закладу. Відносити документи у інші школи і учні не хочуть, та й наголошують, що навіть не збираються цього робити. На це є причини – дороги у селі погані, взимку населений пункт часто замітає снігом, тож пускати дітей в таку важку дорогу усім страшно. Та ще й немає чіткого плану чим та яким шляхом дітей возитимуть в сусідні населені пункти.

Загалом же у Чугалівській гімназії навчається 48 учнів та працює 8 вчителів. Школа вважається малокомплектною, тож саме через це і відбувається перепрофілювання. Так пояснили причину закриття батькам.

Та їх такий розвиток подій не влаштовує, умов для переведення школярів влада не створила, і щоб таки почути відповіді на основні питання – батьки перейшли до радикальніших дій – перекрили дорогу. Вигукували гасла “Ганьба місцевій владі” та “Поверніть Чугалівську гімназію”. На плакатах теж висловили своє обурення. Аби підтримати протестуючих, до них приїхали батьки з села Іванківці. Воно теж входить до Кременецької ОТГ. Люди не стримували емоцій. Адже єдину школу, яка є в населеному пункті, а це початкова – закрили. Таке рішення прийняли ще у травні в Кременецькій міській раді. Зараз діти 1-4 класів мусять їздити у сусіднє село.

Тож батьки б’ють на сполох, бо переживають найперше за безпеку своїх дітей. Ну і звісно за якість навчання, адже, щоб потрапити на перший урок, учням потрібно вставати о шостій та їхати жахливою дорогою, зауважують батьки. Аби школа в Іванківцях таки працювала, батьківський колектив подав позов до суду. Мовляв рішення міської ради Кременця є не правильним. На період, допоки триватиме суд, батьки своїх маленьких дітей відпустили на науку у сусіднє село – та це, переконують,  тимчасово.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,