23.04.2024

За крок до вироку: судове засідання у справі смерті Ромчика Кулака знову відклали

Креатор буд

Дебати відкладаються. Чергове засідання у справі смерті Ромчика Кулака не відбулося. Причина – двоє адвокатів обвинувачених написали клопотання, що не можуть бути присутніми на судовому засіданні. Воно ж було призначене на  28 грудня на Львівщині.

29 листопада засідання не відбулось, бо один з адвокатів захворів на ковід. А тепер він поїхав у санаторій в Трускавець. Інша адвокат подала клопотання, що 9 грудня у неї було оперативне втручання і вона себе погано почуває і вона зможе на засідання з’явитися тільки в кінці січня”, — розповів батько Ромчика Кулака Володимир.

Причина таких дій, на думку потерпілого, банальне затягування. Адже у червні завершується термін давності у справі про лікарську халатність. А залишилось лише провести дебати і оголосити сам вирок.

“Інший адвокат бере теж відпустку в лютому. Таке враження, що вони подивилися на сайті судової влади і коли суддя зайнятий, то вони вільні”, — відзначив Володимир Кулак.

Володимир Кулак звернувся до судді із клопотанням, аби кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатів Львівської області оцінила такі дії адвокатів. Наразі суддя відхилив клопотання. Але якщо захисники так і не з’являтимуться на засідання, суддя має застосувати санкції відповідно до закону, пояснив потерпілий.

“Ми вже підійшли до такої межі. Важко, але я не здаюся і думаю за цих півроку 1-2 засідання вони все таки прийдуть”, — підкреслив пан Володимир.

Нагадаємо, 12-річний Ромчик Кулак помер 4 із половиною роки тому, у червні 2017 року. У хлопчика стався заворот кишок, але через невчасно встановлений діагноз, врятувати дитину не змогли. За лікарську халатність судять двох медиків Жидачівської лікарні – хірурга Юрія Михайлюка та вже колишню інфекціоністку Ганну Чущак.

Наступне судове засідання у справі, а це дебати, має відбутися 28 січня 2022 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,