16.04.2024

“За християнські цінності”: у Тернополі обговорили одностатеві партнерства і ризики, які несе законопроєкт

Креатор буд

У Тернополі відбувся форум під назвою “За християнські цінності”. Обговорювали законопроєкт № 91 03 “Про одностатеві партнерства”, а гóловно те, чому його не потрібно ухвалювати в Україні.

“Вони намагаються підступно, як путін ракетами, а ті з іншої сторони – знищити сім’ю. Проштовхуючи поняття гендеру, хочуть легалізувати одностатеві шлюби. Всю цю агресію, всі ці збочення, які під прапорами ЛГБТ сьогодні брутально, агресивно нав’язуюються нашому суспільству, нації, — відзначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. — Ми стурбовані, схвильовані, а головне — ми рішуче налаштовані. І якщо хтось думає тишком-нишком проштовхнути ті закони — вони глибоко помиляються”.

Духовенство, військовослужбовці, депутати, юристи та інші фахівці відстоювали цінності канонічної української сім’ї. Священники переконані, що перш за все одностатеві партнерства суперечать заповідям Божим.

“Нам,  традиційним християнам, підміняють псевдоцінності. І хочуть сказати, що вони є правильними і безпомилковими. Але в житті кожного християнина авторитетом є Біблія. Згідно Біблії бачимо, що справжньою сім’єю є чоловік і жінка”. Вони мають здатність народжувати дітей, — підкреслив секретар єпархіальної канцелярії Тернопільської єпархії ПЦУ прот. Сергій Росіцький.

“У святій Біблії написано “Бог казав так: а з чоловіком не будеш лежати, як з жінкою, тому що гидота воно. Хто лежатиме з чоловіком як із жінкою, гидоту вчинили обоє вони, будуть конче забиті, кров їхня на них!”, — сказав старший пресвітер церков ХВЄ у Тернопільській області Віталій Яцюк.

Міцна нація ґрунтується на міцній сім’ї, переконані учасники форуму. Але закон “Про одностатеві партнерства” розмиває поняття мами, тата і шлюбу в цілому.

“Наші діти завтра підростуть, прийдуть і скажуть що хочуть одружитися, але оскільки є спрощена процедура партнерства, то я не буду укладати шлюб, а зроблю партнерські відносини на основі майнових засад. Тобто, починаючи шлях сім’ї, людина базуватиметься не на любові і християнських цінностях. Це для нас неприйнятно “, — заявив голова Тернопільської районної ради, учасник російсько-української війни Віктор Козорог.

Учасники форуму проти ухвалення закону “Про одностатеві партнерства”. Мовляв, це лише інтереси окремих людей, і точно не нагальна потреба в часі війни.

“Це є перекручення правди. Ці люди, які хочуть узаконити так звані партнерства, вони дають людям, в яких психічні проблеми — права, повноваження. Тобто вони стають рівні в можливостях”, — відреагував член постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства при Тернопільській обласній раді Михайло Тимошик.

Питанням ЛГБТ маніпулюють і в контексті воєнному, переконані учасники конференції. Мовляв, чимало серед захисників і захисниць людей з нетрадиційною орієнтацією.

“За рік часу в зоні бойових дій не побачив жодного гомосексуаліста. Я їх бачив в тилу. А на фронті? Приїдьте і покажіть”, — зазначив військовослужбовець Ігор Костюк.

Обговоривши всі ризики, які несе законопроєкт про одностатеві партнерства, при Тернопільській обласній раді вирішили створити робочу групу. Там займуться пропозиціями і правками, які слід внести до законопроєкту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,