18.04.2024

За 220 млн грн продали два спиртзаводи на Тернопільщині

Ваша реклама

Два спиртзаводи на Тернопільщині “пішли з молотка”. Гроші від них спрямують у державну казну, а нові власники зможуть розвивати підприємство.

За понад 70 мільйонів гривень продали спиртзавод у Кобиловолоках. Це майже утричі більше стартової ціни. Участь у торгах взяли 6 учасників. Найвищу ціну запропонувало товариство з обмеженою відповідальністю “Аква солар інвест”.

Марилівський спиртзавод пішов з молотка сьогодні за понад 150 мільйонів гривень. Це також чи не втричі більше стартової ціни. Йдеться про суму у 54 мільйони гривень. Такою є і сума заборгованості підприємства, яку додатково має сплатити новий власник.

“Я вважаю, це правильне рішення, адже ті заводи, які вже не працюють п’ять чи шість років, просто простоюють, є велика заборгованість по зарплаті. Коли появиться навий власник, він буде змушений дати хід цьому заводу”, — відзначає заступник начальника регіонального відділення фонду Державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях Руслан Белошицький.

Усі кошти від продажу заводу державного підприємства Укрспирт надійдуть до бюджету України. Невдовзі на території області на аукціон виставлятимуть інші потужні лоти, зокрема Борщівський спиртзавод.

Дізнатися, які підприємства виставили на продаж, можна на сайті Фонду державного майна України. За аукціонами можна слідкувати на сторінці Прозорро продажі. Щоправда, учасники торгів невідомі, аж до моменту оголошення результатів. Брати участь у приватизації держмайна можуть резиденти і нерезиденти України, окрім представників країни агресора.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,