26.04.2024

З вересня пенсіонери отримуватимуть виплати через відділення банків, а не через “Укрпошту”

Креатор буд

Із 1-го вересня пенсіонери не зможуть отримувати пенсії і грошової допомоги через «Укрпошту» . Отримати її можна буде тільки у відділеннях банків. Проте чотири категорії українців продовжать отримувати кошти на пошті.

Як зазначив заступник начальника головного управління пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов, це стосується осіб, які досягли 80-річного віку, ті, які визнані інвалідами першої групи, ті, хто одержує соціальну допомогу, особи, які не мають право на пенсію та допомогу на догляд, а також особи, які за висновком медичної консультативної визнані не здатними до самообслуговування та потребують постійного стороннього медогляду.

Інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях «Укрпошти» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня повинні обрати один з уповноважених банків. Для цього потрібно прийти у відділення та відкрити рахунок. Згодом, інформація автоматично надійде до пенсійного фонду.

Якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій здійснюватиметься через поточний рахунок в Ощадбанку, який буде відкритий за зверненням Пенсійного фонду. Про це одержувача буде проінформовано. Деякі тернополяни до таких змін ставляться позитивно, кажуть отримувати пенсію на банківську картку буде зручніше та швидше.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,