25.04.2024

З піснею та бойовим настроєм: у Тернополі ліплять вареники для захисників України

Креатор буд

Смаколики для захисників. Щодня волонтерки у “Бункері С” готують для воїнів на передовій домашні страви. Аби не втрачати бойового духу, жінки співають, жартують, інколи моляться. Сьогодні в робочу атмосферу занурилися і наші журналісти.

Отож, вже 9 років постіль віддані волонтерки громадської організації “Бункер С” щоденно виробляють понад 100 вареників. Зараз до процесу долучаються і переселенці, які через окупацію їхніх рідних міст зараз живуть в Тернополі. Допомогла в цій справі і наша кореспондентка Олеся Липчак.

Спершу їй видали одноразовий комплект спеціального одягу. Її ділянкою роботи був безпосередньо процес ліплення. Робили вареники з картоплею. Атмосфера під час роботи дружня. Жінки допомагають одна одній та щиро підтримують. Працюють тут швидко та згуртовано. Підбадьорюють одна одною і піснею.

Пані Наталя приїхала з Херсону. Вона теж тут, допомагає хлопцям, які відвойовують її рідний край від ворогів.

Вперше сьогодні тут допомагає Оксана. Вона свій вихідний від роботи день вирішила провести  з користю. Тому прийшла допомагати ліпити вареники.

А от Галина тут від початку повномасштабного вторгнення. Щодня вона приходить в штаб «Бункер С» та працює для наших хлопців. Її ділянкою роботи є процес замішування тіста. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,