02.05.2024

Готувати вареники та консерви кличуть тернополян волонтери “Бункеру С”

Креатор буд

Гостинці для солдатів. З 2014 року небайдужі тернополяни гуртуються, аби готувати домашню їжу військовим на фронт. Продукти для страв їм жертвують доброчинці. З початку повномасштабного наступу робота у їхньому штабі під назвою “Бункер С” пожвавилася.

Богдану Николюку – 85 років. Він найстарший волонтер у «Бункері С». На фронті у нього зараз воює син. Тому сидіти склавши руки, чоловік просто не може собі дозволити. Зараз він старанно чистить цибулю. Її використають для м’ясних консерв. Такі у “бункері” почали робити нещодавно. Рецепти волонтери придумують самі.

Проте охочих готувати їжу не вистачає, каже співзасновник громадської спільноти Микола Халупняк.

Окрім робочих рук, у «Бункері С» бракує харчів. Борошно, овочі, м’ясо, крупи для консерв, кришки та слоїки. Але чи не найбільшу статтю витрат складають газові балони. Їх весь час потрібно заправляти. Інакше не буде на чому готувати. Тому волонтери «Бункеру С» звертаються до небайдужих тернополян. Хто може допомогти продуктами, грошима або просто доєднатися до дівчат і ліпити вареники, вас дуже чекають за адресою – Старий Ринок, 1.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,