25.04.2024

З лопатами на дорозі: в Золотому Потоці люди самотужки взялися за ремонт дороги

Ваша реклама

З року в рік, у літній період, жителі вулиці Сонячна у Золотому Потоці стикалися з однією і тією ж проблемою: після дощів і злив дорога тут перетворювалася на суцільну багнюку, а подвір’я людей часто підтоплювало.

Причина – відсутність асфальту та горбиста місцевість. Тому й часто траплялося таке, що вода змивала на своєму шляху не лише дорогу, а й все те, що було на подвір’ях та городах людей.

Цього року люди вирішили самостійно покласти дорогу на cвоїй вулиці. Так вже є перший шар покриття. Впродовж декількох тижнів, цілими сім’ями жителі Золотого Потоку виходили на вулицю і робили кам’яну основу. Таким чином працювали на випередження, адже в червні зазвичай починається сезон дощів. Тому іноді доводилося тримати в руках лопати до пізньої ночі, щоб зробити основу і підняти дорогу на 30 сантиметрів.

Як розповіла жителька села Іванна Мариновська, навіть старожили з цієї вулиці не пригадують, коли тут робили капітальний ремонт дороги востаннє. З роками ходити, а тим більше їздити нею, стало просто неможливо. Тому і вирішили братись до роботи, а на матеріали – збирати гроші.

Необхідні матеріали для основи дороги обійшлися людям в понад 200 тисяч гривень. Більшу частину суми жителі вулиці зібрали самостійно. Пдключились також підприємці селища. Долучилась грошима і місцева влада, а також надала необхідну техніку.
Наразі ж 900 метрів дороги готові до початку наступного етапу робіт. Люди наголосили, робитимуть все можливе, аби до кінця року повністю оновити покриття і нарешті не боятися, що на їхні подвір’я знову прийде велика вода.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,