20.04.2024

З Англії повернувся військовий з Тернопільщини, коли почув про повномасштабну війну

Креатор буд

Повернувся з Англії, коли почув про великий наступ росії. Доброволець Богдан Стефанець з Гусятинщини вже рік боронить Україну від окупанта. Перед тим був учасником АТО. А зараз, поки лікується, поділився пережитим із нашою знімальною групою.

Богдан Стефанець з Гусятинщини. Його історія боротьби проти російської навали почалася на Майдані. Одразу після подій Революції Гідності чоловік вступив до лав добровольчого батальйону “Азов”. Тоді ж були його перші серйозні бої.

Коли війна, здавалось, затихла, Богдан залишив “Азов” і повернувся до цивільного життя. З 2018-го деякий час жив в Англії. Хоч каже, не полишав думок про те, що найбільша боротьба – тільки попереду.

Так і сталося. 24 лютого, коли всі кордони були заблоковані на виїзді з України, Богдан повертався назад, додому. Аби приєднатися до війська. Після цього – рік тяжкої війни. Богдан з побратимами звільняли Харківщину. Найцінніше – це бути потрібними, каже Богдан. На деокупованих територіях військових зустрічали і дякували. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,