24.04.2024

13 учасників бойових дій нагородили під час третьої церемонії “Доброволець Тернопільщини”

Креатор буд

“Доброволець Тернопільщини”. Таку церемонію нагородження уже втретє провели в обласному драмтеатрі. Під час заходу почесні нагороди отримали 13 осіб. Це добровольці, волонтери та капелани, які без жодних вагань боронили нашу державу. Двоє учасників бойових дій отримали нагороди посмертно, тому їх вручили родичам загиблих героїв.

Організаторка та ведуча церемонії нагородження “Доброволець Тернопільщини” Ружена Волянська зазначила, що символічним є те, що рівно рік тому, 14 жовтня до Дня козацтва, до Покрови, вперше стартувала церемонія нагородження “Доброволець Тернопільщини”. І третя церемонія мала відбутися до Дня добровольця у березні. Проте, у зв’язку із карантином, змушені були перенести захід.

Михайло Мороз вперше на такій церемонії. Сьогодні він у числі тих, хто отримує нагороду. Розповідає, одразу після “Революції гідності” у 2014-му пішов на війну. За всі ці роки доброволець отримав 3 поранення, але після кожного знову повертався на схід України. Та після останнього – четвертого поранення, чоловік уже не зміг воювати, адже втратив ноги і став інвалідом І групи. Переконаний – такі нагороди потрібні, насамперед, для прикладу молодому поколінню.

В рамках 3 церемонії нагородження “Доброволець Тернопільшини”, героям вручили Лицарські хрести добровольця, нагрудні знаки пошани учасника бойових дій, волонтерські та капеланські нагороди.

Подякували бійцям і голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Третя церемонія нагородження “Доброволець Тернопільщини” відбулась з дотриманням усіх карантинних вимог: присутні були у масках, а в залі глядачів розсадили з відповідною дистанцією. Організатори зазначили, що й надалі будуть проводити такі заходи, щоб гідно подякувати кожному, хто брав участь в російсько-українській війні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,