28.04.2024

Євгену Удіну — 85 років: творчий вернісаж організували в укритті

Креатор буд

85-річний ювілей відсвяткував знаний графік, заслужений художник України Євген Удін. Митця вважають літописцем Тернополя у картинах. В його творчому доробку сотні полотен з зображенням файного міста від давнини до сучасності.

З нагоди ювілею Євгена Удіна у Тернополі організували вернісаж його робіт. Зібралися поціновувачі творчості, учні та колеги аби привітати митця. Отримав вітання ювіляр і від міського голови Тернополя Сергія Надала.

Євген Удін родом з Донеччини. Проте його творчість – це значна культурна спадщина і Тернопільщини. Чималу колекцію картин художник раніше передав місту. Окрім цього, митець долучався до життя та розвитку Тернополя і як громадський діяч.

Художня спадщина Євгена Удіна – це тисячі полотен, сотні виставок. Митець працює в друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці. На колоритних і добрих образах казкових персонажів Євгена Удіна виросло кілька поколінь. Зараз же експонувати свої картини доводиться зовсім по-іншому. Замість пишних залів – укриття.

За особистий внесок у розвиток культури та мистецтва, активну благодійну та громадську діяльність Євгену Удіну присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя». А 28 серпня 2020 року видатному художнику відкрили іменну зірку на тернопільській «Алеї зірок».

Колектив телеканалу теж приєднується до привітань. Бажаємо творчої наснаги та мирного неба.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,