19.04.2024

Єдиний в Тернопільській області лікарсько-фізкультурний диспансер відзначає річницю створення

Креатор буд

Тернопільському обласному лікарсько-фізкультурному диспансеру виповнився 71 рік. У нашому місті його заснували 1 жовтня 1950 року.

З того часу цей заклад є єдиною спеціалізованою установою в області, де спортсмени різного рівня можуть пройти кваліфікований огляд і отримати допуск до занять та змагань із різних видів спорту.

За час існування в установі сформували команду кваліфікованих лікарів. Зараз у медзакладі – 34 працівники.

Лікарка спортивної медицини КНП «Тернопільський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» ТОР Ніна Марків відзначила, що на обліку установи перебувають 30 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, школи спортивної майстерності, збірники України, спортивні клуби, наприклад “Будівельник”, “Галичанка”.

У Тернополі в закладі обслуговують 5 тисяч осіб. Тут вони двічі на рік проходять медогляд, щоб попередити захворювання і уникнути травм.

Головний лікар медзакладу Ігор Костів пояснив, що спеціалісти установи працюють не лише у Тернополі, а й у районах області. Лікарі відділення спортивної медицини формують спеціальні бригади і їдуть в ОТГ. За минулий місяць таких викликів було 5.

Стосовно ж самого закладу, то завдяки благодійникам і спонсорам тут поступово оновлюють устаткування та роблять ремонти. Адже будівлю диспансеру спорудили ще у довоєнний період Тернополя.

У планах дирекції закладу ще змінити дах будівлі Тернопільського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру. Проте, наразі в установи немає для цього коштів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,