02.05.2024

Ящики підробленого алкоголю: підпільну гуральню виявили в Тернополі

Ваша реклама

Фальсифікована горілка та коняк на основі барвнику. Підпільний цех з виготовлення алкоголю викрили тернопільські правоохоронці. Незаконний бізнес організував 38-річний чоловік.

Він з товаришами на території складських приміщень “виготовляв” алкогольну продукцію під марками відомих українських та зарубіжних виробників, але за власними рецептами. “Бізнесмени” закупили усе необхідне обладнання, знайшли постачальників сировини і налаштували технологічний процес з виробництва горілчаної продукції.

У кожного були свої обов’язки: одні виготовляли алкоголь, інші відповідали за постачання спирту, корків марок акцизного податку та реалізацію товару. Сурогат реалізовували в торгових точках міста та області. На території Тернополя незаконна гуральня працювала впродовж кількох місяців.  Аби виготовити щось схоже на горілку, зловмисники змішували спирт і воду. До “коньяку” додавали барвники.

Незаконну та небезпечну продукцію оперативники вилучили та направили в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр для проведення експертиз. Учасникам незаконного бізнесу оголосять підозру та оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, до 5 років тюрми загрожує тернопільським податківцям за розтрату конфіскованого алкоголю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,