24.04.2024

Яку сцену мріє підкорити з тернопільським оркестром диригент Мирослав Кріль

Ваша реклама

Тернопільський диригент Мирослав Кріль отримав звання “Народний артист України”.

Та чоловік переконаний, немає меж досконалості. Він скромно зізнався, усіх своїх творчих здобутків і регалій одразу й не згадає. А деригує він у філармонії уже 18 років.

Любов до музики в Мирослава Кріля з дитинства, від батька. Музична школа в Залізцях, потім музичне училище імені Соломії Крушельницької. Тоді були перші спроби диригування. Згодом – Львівська консерваторія. А далі цікава і водночас непередбачувана творча кар’єра.

Зі своїм оркестром Мирослав Кріль об’їздив чи не всю Україну. І щоразу ретельно підбирає репертуар. Особливо для рідної  тернопільської публіки.

У колективі 65 артистів. Музиканти різного віку. Мирослав Кріль диригує навіть колишніми викладачами.

Разом із колективом зіграли вже понад тисячу концертів. Але ще чимало попереду. Основною мрією диригента є разом з оркестром підкорити колонний зал імені Лисенка Національної філармонії України. А поки музикант отримав найголовнішу відзнаку, про яку мріють українські артисти. Мирослав Кріль тепер – народний артист України.

Хоча любить артист не лише класику, а й рок, метал, рок-н-рол. В плейлисті Мирослава Кріля чимало українських сучасних гуртів. А в планах – зіграти концерт поєднання класики і сучасної музики.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,