29.03.2024

Які обіцянки виконали за два роки нардепи Володимир Гевко, Андрій Богданець, Микола Люшняк

Ваша реклама

Красномовні обіцянки і масштабні передвиборчі програми. Сьогодні за матеріалами порталу “Слово і Діло” проаналізуємо діяльність Андрія Богданця, Миколи Люшняка та Володимира Гевка, адже в серпні 2019 народні депутати склали свою присягу. Тоді і почався їх відлік часу на те, аби виконати все, про що так гучно говорили напередодні виборів.

Андрій Богданець у Верховній Раді представляє інтереси тернополян. Він обраний по 163 мажоритарному округу. Напередодні парламентських виборів, тоді ще кандидата в депутати Богданця, в інфопросторі Тернополя було чимало. Численні зустрічі з виборцями і передвиборча програма, яка спрямована на конкретні проблеми містян, таки дали потрібний результат. Політик отримав ласе крісло на Грушевського. Та за два роки у ньому зміг виконати 9 з 46 обіцянок. Про це пишуть на аналітичному порталі “Слово і діло”.

В процесі виконання  – 35 пунктів з програми. Щоправда, в дечому Андрій Богданець таки залишається лідером. 20% голосувань депутат пропустив, а це найвищий показник серед усіх депутатів з Тернопільщини. Та не все так погано, окрім цього антирейтингу, Богданець очолює ще один, а саме за кількістю зініційованих законопроєктів, їх було 51. Та є одна деталь, парламент прийняв менше 10% з того, що пропонував обранець від Тернополя. За 2 роки у раді Андрій Богданець встиг навіть потрапити до лікарні після бійки на засіданні земельного комітету.

Напередодні виборів про розвиток туризму на Тернопільщині говорив нардеп Володимир Гевко. В раді він представляє 167 округ, а також очолює обласний осередок партії “Слуга народу”, тому обов’язків і зобов’язань на ньому чимало. Та за підрахунками аналітиків, поки виконати вдалося не так вже і багато. З обіцяних 38 пунктів депутат реалізував 6, а це лише 16%. На засіданнях впродовж цих двох років нардеп ходив старанно. В залі був відсутній у 2% з усіх голосувань. З ініціативи Володимира Гевка було подано 19 законопроєктів.

Микола Люшняк – народний депутат з досвідом. Вже два скликання поспіль він отримує посвідчення депутата Верховної Ради. У 8 скликанні від “Удару”, а в цьому – у складі депутатської групи “Довіра”. Обранець представляє 166 округ в парламенті. Та попри досвід, нардепу вдалося виконати лише 12% своєї програми, а це 4 пункти з 32. В цій каденції депутат був співавтором 21 законопроєкту. З трибуни ради він виступав 18 разів.

Поки ж показник ефективності нардепів з  Тернопільщини не перевищує 20%. На виконання десятків інших обіцянок в політиків є  ще 3 роки.

Сподіваємося,  сказане ними напередодні виборів буде виконано, адже тоді в ці слова повірили мільйони виборців. Менше зашкварів, більше конкретних справ і продуктивної роботи,  шановні народні обранці.

Нагадаємо, раніше ми досліджували відсоток виконаних обіцянок народних депутатів з Тернопільщини Людмили Марченко, Івана Чайківського, Ігоря Василіва та Івана Калаура.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,