25.04.2024

Як живе Тернопіль у перший день транспортних нововведень

Ваша реклама

З першого жовтня у громадському транспорті ввели нові правила. Придбати квиток відтепер можна лише завдяки безготівковій формі оплати. Для цього пасажири мають змогу скористатися картами тернополянина, проїзними чи банківськими безконтактними картками.

Проте у перший день нововведення ще не всі знають про нові правила проїзду. Думки людей, традиційно, різняться. Для пенсіонерів змінилося небагато, вони їздять на пільгових умовах. Зрештою, думки тернополян різняться.

Ще одне нововведення – єдиний квиток. На кожному квитку, який ви отримали після оплати проїзду, пише “термін дії пересадки 30 хвилин”. Тобто за цей час можна пересісти в інший транспорт без додаткової оплати.

У перший день нововведень обстановка у громадському транспорті Тернополя непроста. Готівку продовжують приймати в автобусах, хоча квиток у такому випадку пасажири не отримують. Купити одноразовий квиток наразі теж не просто. Тож люди допомагають один одному, аби дістатися до роботи чи навчання.

Начальник управління транспорту та зв’язку Тернопільської міської ради Олег Вітрук нагадав, що усі пільги на проїзд у транспорті для учнів, студентів, пенсіонерів та пільгових категорій населення зберігаються.

Для зручності тернополян і гостей міста, у місті є 44 авторизованих пункти поповнення електронних квитків та більше 110 терміналів самообслуговування EasyPay, які розміщені на зупинках громадського транспорту по всьому місту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,