18.04.2024

Як завершився конфлікт щодо храму у селі Колодне

Креатор буд

У селі Колодне Збаразького району храм Святого Миколая офіційно передали в підпорядкування Православної церкви України. Через нього ще влітку минулого року в населеному пункті розгорівся конфлікт між місцевими жителями. Сварились про проведення богослужінь священиком Української православної церкви московського патріархату.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення росії в Україну більша частина селян не захотіла ходити на служби до УПЦ МП.

А тому вже у травні в Колодному провели збори парафіяльної громади, на яких більшістю голосів жителі вирішили перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України і передали документи на створення нової громади.

Однак після того прихильники московського патріархату змінили всі замки і закрили храм на ключ. Конфлікт у селі тривав кілька місяців. Біля церкви навіть влаштовували бійки і викликали поліцію. Але врешті після виготовлених усіх документів храм все таки перейшов в підпорядкування Православної церкви України. І за словами місцевих жителів тут нарешті моляться за Україну і скорішу перемогу у війні.

“Свято-Миколаївська церква щодо якої був конфлікт між жителями зараз належить до православної церкви України. Був владика, він дав наказ про призначення священика православної церкви України. Богослужіння правлять на українській мові”, — відзначив староста Колодного Ігор Горбоніс.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,