26.04.2024

Як Всесвітній день людей із синдромом Дауна відзначили у Тернополі

Креатор буд

Всесвітній день людей із синдромом Дауна. Традиційно цікаво і активно його відзначають і у Тернополі.

Цього разу у школі №10 відкрили виставку робіт із глини, які виготовили сонячні дітки, а також представили малюнки учнів школи. А ще зробили кольорову карту єдності. Відбиток своєї долоні на такій карті залишив Олексій. Він, як і Костя теж із задоволенням долучається до акції, таким чином закарбувавши в історії цю єдність. Мама Олексія Любов Матяш каже, що син задоволений від того, що залишив відбиток на карті України.

Колись, пригадує Любов, вони стикались із нерозумінням у суспільстві, у садочку до сина могли ставитись грубо. Та такого вже давно немає, люди стають відкритішими до осіб із інвалідністю.

Під час зустрічі представили і виставку гончарних робіт. Ці речі власноруч зробили дітки із синдромом Дауна. Також представлені роботи учні із інвалідністю, які навчаються тут, у школі №10.

“Вони такі самі. Вони виходять на перерву і граються з тими дітьми, грають у теніс чи малюють. Звісно, є особливі плани чи програми, але хочемо, щоб наші учні були разом”, — відзначає директор школи Андрій Газилишин.

“Сьогодні ще також є акція “Кольорові шкарпетки” в підтримку людей із синдромом Дауна. Одягаємо кольорові шкарпетки, привертаючи до себе увагу. Таким чином відчуваючи себе, як людина із інвалідністю”, — каже голова ГО “Центр сприяння дітям із синдромом Дауна Бебіко” Ольга Гордієнко.

А ще у заходу є благодійна складова. Учні 7 класів спекли і розмалювали такі пряники. Гроші, виручені від продажу смаколиків, передадуть громадській організації, аби сонячні діти могли відпочити із користю для здоров’я на термальних водах Закарпаття. Деталі — на відео.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,