24.04.2024

Освітня інклюзія: чому дітей з інвалідністю неохоче приймають у школи та садочки

Ваша реклама

Небажання створювати інклюзивні групи та класи. Відсутність навичок для роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби. Ці та інші проблеми озвучують батьки дітей з інвалідністю, що відвідують навчальні заклади.

За останні роки кількість випадків, коли дітей із інвалідністю не хочуть чи ж не готові брати до освітнього закладу – зменшилась. Але не зникла зовсім, розповіла голова Центру сприяння дітям з синдромом Дауна “Бебіко” Ольга Гордієнко.

Водночас експертка додала, що не всі діти з інвалідністю зможуть відвідувати звичайну школу. Але має бути вибір. Ольга Гордієнко, наприклад, не чула, щоб в Тернополі хтось із вихованців пішов в типовий садок або в школу.

Змінити цей дисбаланс – завдання фахівців проєкту “Реформування системи інтернатного догляду”. Вони проводять просвітницьку кампанію, аби розвіяти міфи і стереотипи у цій сфері. Координатор проєкту на Тернопільщині Володимир Вовк підкреслив, що в проєкті приділяють багато уваги комунікації з батьками, роботі з педагогами. Також важлива участь в цьому процесі керівництва загальноосвітніх шкіл і педагоги. Від них дуже багато йде і небажання працювати в силу тих чи інших причин.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,