20.04.2024

Як вдосконалять шкільний предмет “Захист України” у Тернополі

Ваша реклама

У шкільній програмі робитимуть акцент на патріотичне виховання. Такі зміни анонсують в Міносвіти України. Зокрема, фахівці планують розширити зміст деяких уроків. Серед них – “Захист України”.

«Предмет актуальний не тільки в період війни. Тому що те, що ми вивчаємо – дай Бог, щоб не знадобилося. Але треба щоб якісь знання і досвід були у мирному житті», — каже вчитель предмету “Захист УКраїни” Тернопільського міжшкільного ресурсного центру Валерій Шабдінов.

У Тернополі усі десяти- та одинадцятикласники вивчають “Захист України” разом – у міжшкільному ресурсному центрі. Схожих закладів в Україні немає. Викладачі розповідають, завдяки спрямуванню суто на один предмет – мають більше годин для викладання «Захисту України».

Схожий досвід вивчення «Захисту України», каже директор Тернопільського міжшкільного ресурсного центру  Валерій Бондар, хочуть перейняти і в інших українських містах. А тим часом назріло питання дещо змінити програму шкільного курсу. В МОН пропонують виокремити блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Такі уроки у Тернополі вже проводять. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,