29.04.2024

Як тернопільські реабілітологи допомагають малечі, яка постраждала від війни

Креатор буд

Війна завдає травм не лише дорослим. Страждають і маленькі українці. Минулого тижня ми розповідали вам про реабілітацію військових та пеерселенців. А тепер наші журналісти підготували матеріал про дітей. Про психологічну і фізичну реабілітацію малечі а також про тих, хто позбавлений батьківського піклування. Чого вони потребують,  як війна впливає на їхнє здоров’я — більше у сюжеті.

Війна завдає травм не лише дорослим. Страждають і маленькі українці. Минулого тижня ми розповідали вам про реабілітацію військових та перселенців. А тепер наші журналісти підготували матеріал про дітей. Про психологічну і фізичну реабілітацію малечі а також про тих, хто позбавлений батьківського піклування. Чого вони потребують,  як війна впливає на їхнє здоров’я — більше у сюжеті.

Маленьких біженців прихистили на Тернопільщині. З іншими дітьми, позбавленими батьківського піклування, вони мешкають у центрі реабілітації та розвитку. Сюди, з початком війни, привезли ще дітей-сиріт з Київщини   ̶  рятували від обстрілів.

Керівниця Тернопільського обласного центру реабілітації та розвитку дитини Інга Кубей розповіла, що у заклад евакуювали 57 дітей.

За рік повномасштабної війни чимало дітей втратили сім’ї і житло. Але разом з цим дорослі продовжують рятувати малечу, дарувати їм дитинство і нову домівку.

“У нас дуже потужний рух дітей: діти вибувають в прийомні сім’ї, повертаються у свої. Війна не зупинила цього процесу. Але, на жаль, поступають і нові діти. Останнім часом до нас поступають діти з сімей ВПО, зараз на жаль кількість дітей збільшується знов”, — відзначає Інга Кубей.

Дітям в центрі реабілітації потрібна увага, турбота і допомога. Окрім сиріт, сюди звертаються батьки маленьких жителів області з вадами здоров’я. Війна у багатьох спричинила регрес розвитку, кажуть лікарі. Особливо для малечі, яка на власні очі бачила, що таке бомбардування, обстріли і життя в підвалах.

Більше про допомогу малюкам — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,