25.04.2024

Як почуваються інфіковані кором діти та чи закриють школу на карантин

Ваша реклама

Кір на Тернопільщині. Небезпечний вірус зафіксували лікарі Чорткова. Захворіло відразу кілька дітей, це місцеві школярі різного віку.

“П’ять випадків кору виявили в першій гімназії. Відповідно, сьогодні будуть лікарі будуть оглядати всіх контактних, всіх учнів. Лікарня розгортає додаткові ліжка при потребі для госпіталізації”, відзначив директор КНП “Чортківська центральна міська лікарня” Ростислав Шульський.

Діти, які захворіли, не всі були вакциновані. Медики кажуть, наразі хвороба у школярів протікає у легкій формі. Проте питання вакцинації від кору на Чортківщині досі болюче, підкреслив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Наразі класи у яких навчаються інфіковані кором діти, перевели у формат онлайн навчання. Таке рішення прийняли на комісії з питань техногенної безпеки. Окрім того, лікарі рекомендували посилити протиепідемічні заходи у всіх навчальних закладах.

“Якщо це відбулося в одному закладі освіти, то  ми не можемо переводити на дистанційну форму навчання усі заклади освіти Чортківської громади. Керівник навчального закладу, педагогічні працівники розуміють в яких класах це відбулося і приймати рішення щодо певної форми навчання”, — заявила директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,