25.04.2024

П’ятеро дітей занедужали на кір у Чортківській громаді

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Кір у Чорткові. Вперше за 5 років на Тернопільщині зафіксували кір. Хворобою інфікувалися діти з Чорткова. Всі вони — учні Чортківської школи №1.

Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили перевести класи, де навчаються інфіковані кором, на дистанційний формат навчання.

Слід відзначити, що вірус кору поширюється під час кашлю та чхання, тісних особистих контактів. Вірус лишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 год. Інфікована людина може передавати вірус ще за чотири дні до і за чотири дні після появи у неї висипу.

Першою ознакою кору зазвичай є значне підвищення температури приблизно через 10–12 днів після інфікування, яке триває 4–7 днів. На цій початковій стадії можуть виникати нежить, кашель, почервоніння очей і сльозотеча, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. За кілька днів з’являється висип — спочатку, як правило, на обличчі та верхній частині шиї. Приблизно через три дні висип розповсюджується по всьому тілу, включно із руками та ногами. Він тримається 5–6 днів і потім зникає. У середньому, висип з’являється через 14 днів (від 7 до 18 днів) після впливу вірусу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,