23.04.2024

Як можна безкоштовно обміняти 5 ламп розжарювання на 5 LED

Креатор буд

Відмовитись від старих ламп розжарювання і перейти на нові енергозберігаючі. З початку січня українці можуть безкоштовно отримати енергоефективні світлодіодні аналоги. Де їх обмінюють — дізнавалися наші журналісти.

Програма обміну ламп діє в усіх областях. Кожен українець зможе віддати п’ять звичайних лампочок розжарювання. А натомість отримати стільки ж ледівських.

“Є запропоноване урядом України рішення — замінити 50 млн лампочок старих на LED лампочки. Ми цю ініціативу озвучили нашим міжнародним партнерам. Першим нас підтримав Євросоюз, він оголосив про те що він готовий профінансувати питання — подбати про заміну 30 млн ламп для населення України, — пояснює перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко. — Це означає що люди віком від 18 років можуть прийти до “Укрпошти” або залишити заявку в Дії. Відтак одна людина зможе замінити таких 5 лампочок”.

Прем’єрка каже, в такий спосіб кожен зробить свій внесок у допомогу енергетикам. Адже LED  лампи допоможуть збалансувати електросистему України. В чому ж суть такої заміни журналісти розпитали людей, які продають і той, і і види лампочок.

Продавець Володимир відзначає: різниця у лампах полягає в потужності споживання. Ледівські доволі енергоощадні. Він пояснює — зараз багато людей перейшли на світлодіодні лампи. А якщо ще більше населення замінить у своїх домівках лампи на енергоефективні, то Це значно розвантажить енергосистему.

Тернополяни таку ініціативу підтримують, кажуть зараз як ніколи треба економити, тож переконують, скористаються нагодою обміняти лампи. Коли ж стартує програма і люди зможуть отримати енергоощадні лампи — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,