24.04.2024

В “Обленерго” пояснили, чому стабільно немає електрики у кількох мікрорайонах

Креатор буд

У Тернополі деякі будинки вже кілька діб без електроенергії. Тернополяни обурюються, що через це частина магазинів та аптек не працює, а вдома псуються продукти та холодно. У ВАТ “Тернопільобленерго” пояснюють, що довготривале відключення електрики пов’язане з одночасним виключенням двох черг споживачів.

Чи довго триватимуть стабілізаційні вимкнення — з’ясовували наші журналісти.

Так, на масиві “Дружба” електрики немає вже другий день. Без електроенергії там не працює більшість продуктових магазинів та аптек. Щоб купити продуктів доводиться йти кілька кілометрів, або ж їхати в центр міста.

Ще більше людей обурює те, що на одній вулиці в декількох будинках може бути електрика, а в інших її доводиться чекати годинами. Особливо у соцмережах люди активно описують ситуацію, в якій доводиться жити останні дні — холодно, без води, із розрядженими телефонами. При чому, понад 24 години так живе певна лише частина міста, а не почергово.

У ВАТ “Тернопільобленерго” таку ситуацію пояснюють тим, що після ракетних обстрілів на початку тижня всеукраїнський офіс “Укренерго” дає вказівку виключати одразу дві, а той три черги споживачів. То ж виходить так, що один будинок може знеструмлюватися на вісім, а то і більше годин. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,