08.09.2024

Виставку і аукціон на підтримку людей на окупованих територіях організували у Тернополі

Ваша реклама

Херсонщина — це Україна”. Це факт і про нього розповідає виставка з такою ж назвою. Діє вона у Тернополі. Цей мистецький благодійний проєкт був створений задля підтримки людей на окупованих територіях.

Як розповів організатор виставки “Херсонщина — це Україна” Павло Яремій, 24 серпня в арт-резиденцію. Там працювали 20 художників зі всієї України. Вони переосмислювали українську Херсонщину й створені роботи передали доброчинцям. Організатори експозиції попросили художників, щоб ті створили світлі картини, добрі, які би передавали позитивні емоції. А ще хотіли зобразити ту Херсонщину, яку ще бачили скіфи.

“Діє проект для письменників, які б надихали, допомагали пережити людям складний період і розповідали про справжню Херсонщину дітям. Одразу після цієї ідеї вирішили реалізувати такий же задум для художників”, — зазначила голова благодійного фонду “Це Крафт”, організаторка виставки Вікторія Кулакова.

Виставка встигла помандрувати ще у шістьма містами. Була в Умані, Кривому Різі, Одесі, Львові, Івано-Франківську та Києві. Сьогодні Тернопіль — це сьоме місто в Україні, де розповідають та показують Херсонщину.

Слід відзначити, що організатори зібрали електронні варіанти робіт, з яких зробили відео. Таким чином підтримали авторів картин, які перебувають під окупацією. На відкритті можна було не лише подивитися на картини, а ще придбати їх. Тут влаштували аукціон з благодійною метою. Подробиці дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,