27.04.2024

Вирішив допомагати людям, як і батько: історія тернопільського рятувальника

Креатор буд

23-річний Назар Даньків – професійнй рятувальник. Хлопець каже, що в сім’ї він не перший, хто обрав цю складну й екстремальну професію.

Нашій знімальній групі Назар розповів, що його батько теж був рятувальником. Тож, взяв із нього приклад.

Хлопець зізнається його професія – справа не з легких, адже така людина повинна мати «холодний розум». Каже, і досі чітко пам’ятає свої перші виклики, коли доводилось виїжджати і на пожежі сухої трави, і на пожежі осель чи нежитлових приміщень.

Зараз Назар Даньків працює пожежником-рятувальником у ДПРЧ-1 Управління ДСНС в Тернопільській області готується до змагання рятувальників, які проходять у міжнародному форматі Firefighter Combat Challenge. Формат змагань започаткований у США, як відбіркові вправи у службі порятунку. В індивідуальних та командних естафетах бійці пожежно-рятувальної служби демонструють фізичну силу, витривалість та швидкість і вміння прийняти в екстремальній ситуації правильне рішення. Всі елементи естафети зустрічаються у повсякденній роботі рятувальників.

Назар каже, бути рятувальником – це його свідомий вибір. Рідні та близькі підтримують хлопця. До того ж, розуміють, що хтось повинен виконувати цю роботу. Своїм колегам, у зв’язку із святом, бажає міцного здоров’я, кар’єрного росту та досягнення поставлених цілей.



Джерело | Т1 Новини