20.04.2024

Виписали з пологового дітей, залишених у тернопільському “Вікні життя” 

Ваша реклама

Без батьків, родичів, але з чималим приданим. Так виписували трьох немовлят із Тернопільського другого пологового будинку. Нагадаємо, спершу хлопчика, а згодом двійнят залишили у “Вікні життя” перед Великоднем.

Як повідомила завідувачка відділення неонатального догляду лікування новонароджених КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» Наталія Бадюк, стан малюків задовільний, аналізи хороші.

За тиждень, поки діти були в пологовому, кажуть медики, чимало небайдужих поприносили їм одяг, їжу, та перераховували кошти, щоб допомогти.

Малюків вже перевели в обласну дитячу лікарню. Звідти – направлять у будинок “Малятко”. Але все ж, можна сподіватись на диво – бо залишених у «Вікні життя» діток батьки ще мають можливість забрати.

За словами начальниці управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР Христина Білінська, мати може підійти в управління сім’ї? молодіжної політики та захисту дітей, щоб написати заяву. Там вказати, що вона здала тест на ДНК.

Лікарі розповіли, після того, як залишили Володю, в пологовий принесли речі для дитини, нібито від мами хлопчика. Тому й сподіваються, що жінка за дитиною повернеться.

У міськраді ж зазначили, що заяви від матері Володі наразі не було. Якщо ж матір хлопчика не повернеться за ним, то вже є 10 сімей, які готові всиновити малюка.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,