26.04.2024

Вперше у Тернополі відбувся Всеукраїнський турнір з джиу-джитсу “Uma cup jiu-jitsu”

Ваша реклама

Всеукраїнський турнір за кубок UMA CUP JIU-JITSU. Таке спортивне дійство відбулось вперше у Тернополі. Долучились до турніру майже 70 спортсменів, які володіють бойовим мистецтвом джиу-джитсу. А призовий фонд становив 150 тисяч гривень.

Організували турнір представники Української академії єдиноборств. Такий кубок створений для справжніх професіоналів. Тому, учасники – це люди, які мають певні досягнення у цьому виді спорту.

За словами організатора кубку Української академії єдиноборств з джиу-джитсу Богдана Мирошніченка змагання проходять тільки для двох вікових категорій. Це юніори від 16 до 18 років і чоловіки 18 і старші. Ці категорії ділять також за ваговим критерієм.

Долучились до змагань учасники практично з усіх областей України та інших країн: Казахстану, Азербайджану, Латвії та США.
Суддями турніру були досвідчені спеціалісти. Серед них Максим Зубенко, який підкреслив, що останні 4 роки джиу-джитсу почало  активніше розвиватись в Україні. Борці вивчають нові прийоми, а гідних суперників з кожними роком стає більше.

У фіналі абсолютної вагової категорії переміг саме тернополянин Сергій Кіналь. Він, в сутичках за головний Кубок, поборов спортсмена з Одеси. Тож, саме представник з Тернополя  Української академії єдиноборств – здобув Кубок першого всеукраїнського турніру з джиу-джитсу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,