20.04.2024

“Воєнний щоденник” із власними переживаннями презентували тернопільські школярі

Креатор буд

Переживання дітей після повномасштабного вторгнення росії. Тернопільські школярі вирішили створити своєрідний “Воєнний щоденник”, у якому писали те, що найбільше їх хвилювало у перші дні війни. Чим саме поділилися учні — дізнавалися наші журналісти.

У “Воєнному щоденнику” зібрані дописи школярів та педагогів за п’ять місяців повномасштабного вторгненя. Вчителі кажуть, це чудова можливість аби десь зберегти думки та переживання школярів.

“Ця ідея мала своє підґрунтя, бо діти не можуть залишатись, зі своїм страхом, зі своєю тривогою. Вони мусять кудись її виливати. Психолог не міг піти додому до всіх. Ми ще не були навчені працювати онлайн. Через те виникла ідея вести щоденник який ми розмістили на нашій головній сторінці нашого сайту”, — відзначає заступниця директора з виховної роботи Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Ольга Ензельт.

Спочатку історії публікували в електронному форматі. Згодом вирішили зробити кілька друкованих примірників. Їх можна придбати у школі за символічну плату. Вилучені кошти педагоги передадуть на допомогу ЗСУ.

Юля Жаровська — дев’ятикласниця. В цьому щоденнику опублікований її вірш «Після місяця війни….». В ньому вона описала те, що відбувалось у перші дні війни. Дівчина розповідає, написала його за один день, бо була натхнена мужністю та сміливістю нашого народу. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,