29.04.2024

Водійське посвідчення в Україні видаватимуть по-новому

Креатор буд

Відсьогодні, 24 липня, в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Про це повідомляють у МВС України.

Тепер зміниться підхід до навчання та алгоритм складання іспитів. Охочим отримати водійське посвідчення, спочатку потрібно буде пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування в територіальному сервісному центрі МВС. А уже зі знаннями правил дорожнього руху та зі Свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки починати практичний курс і виїжджати на вулиці за кермом.

Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки діятиме протягом 1 року. За умови, якщо цей термін пройшов, а людина, яка хотіла отримати посвідчення водія, так і не склала наступний екзамен з практичного водіння, має починати навчання спочатку.

Зміни також передбачають обов’язкове складання іспиту в автошколі, а потім ще один практичний іспит у сервісному центрі МВС. Свідоцтво про закінчення практичної підготовки буде чинне впродовж двох років.

В МВС також додали, що водії, які почали підготовку в автошколах або курс підвищення кваліфікації до 24 липня, будуть продовжувати навчання відповідно до старих норм.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,