27.07.2024

Відрізані від світу: до села Чеснівський Раковець вже декілька місяців не їздить рейсовий автобус

Креатор буд

У селі Чеснівський Раковець на Збаражчині люди обурені, адже вже декілька місяців як сюди перестав їздити рейсовий автобус.

Населений пункт знаходиться за 28 кілометрів від Збаража, і саме туди чимало жителів села їздять на роботу. Тепер ж доїхати нічим, саме тому декільком людям довелося звільнитися і сидіти вдома.

Дехто ходить пішки чи наймає машину, та це не вихід. За проїзд з віддаленого села до Збаража таксисти просять по декілька сотень гривень. Селяни ж кажуть, в аптеку, лікарню чи за необхідними документами в держустанови їздити доводиться часто, а кожного разу платити космічні  суми за таксі – немає можливості.

Інший варіант – йти пішки 12 кілометрів до села Заруддя, куди їздить автобус. Щоправда, така прогулянка може зайняти декілька годин, тай не кожен пенсіонер подолає такий шлях пішки. Тому єдиний реальний варіант для жителів Чеснівського Раковця – просити односельчан, які мають власний транспорт, підвозити до міста.

Зі слів людей, перевізник відмовився їздити до села через нерентабельність рейсу і малу кількість пасажирів. Цю інформацію підтвердив і голова Збаразької громади, до складу якої входить село Чеснівський Раковець. Роман Полікровський зазначив, намагалися знайти порозуміння з перевізником, але той все ж відмовився виходити на маршрут.

Проте, згідно з умовами договору, автобус до села мав би досі їздити, але водій виходити на рейс не хоче. Саме тому відповідні органи мали б достроково ліквідувати договір і оголосити конкурс на нового перевізника.  Зараз це питання вирішують у Тернопільській райадміністрації, яка є правонаступницею ліквідованої Збаразької РДА.

За словами Романа Полікровського, вже є перевізник, який готовий взятися за роботу на цьому рейсі. Одразу після розірвання договору мав би запрацювати так званий «пробний» рейс.

Самі ж жителі села Чеснівський Раковець кажуть, головна їхня вимога – аби новий маршрут проходив через Збараж, адже людям необхідно щодня їздити на роботу.

А поки ж тривають з’ясування юридичних нюансів, сільський голова Чеснівського Раковця Андрій Макух зазначив, пробний рейс хочуть запустити впродовж найближчого місяця. Люди сподіваються, що автобус до села якнайшвидше почне курсувати, адже вони на декілька місяців залишилися відрізаним від світу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,