27.04.2024

Відбирають квартири і поселяють бурятів: як живе окупований Херсон

Ваша реклама

Вікторія разом з родиною приїхала з Херсону в Тернопіль за 5 днів до повномасштабного вторгнення. Тут святкувала день народження сина, коли дізналась, що рідне місто під обстрілами. Повернутись додому вже не було можливості. Пережитим поділилася з нашою знімальною групою.

В окупованому Херсоні у Вікторії залишились друзі, робота та житло. Жінка досі сплачує рахунки за комуналку, адже є загроза, що квартиру заберуть російські війська. В чужі оселі поселяють бурятів.

Від окупації в Херсоні страждають і місцеві підприємці. Люди не знають, чи довго ще зможуть працювати, адже росіяни хочуть прибрати до рук абсолютно все майно і весь бізнес. Непокірних залякують, або ж просто вивозять у невідомому напрямку.

У Тернополі Вікторія почала все з нуля. Зараз вона волонтерка у одній із спільнот, куди приходять жінки з дітьми. Вони також залишились без житла і є переселенцями. Вікторія —  психолог, тому використовує свій досвід, щоб допомогти, заспокоїти, зняти тривогу і вислухати проблеми людей.

Каже, часто є непорозуміння через мовне питання і просить тернополян дати трохи часу тим, хто був вимушений переїхати. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,