24.04.2024

Великдень-2021: ексклюзивні кадри підготовки до святкування у Польщі, Іспанії та Україні

Ваша реклама

Торік віряни західного обряду святкували Великдень у режимі онлайн, а святкові літургії служили в безлюдних костелах. Цьогоріч же світ потроху оговтується від пандемії. З карантинними обмеженнями, але все ж люди починають повертатися до храмів. Європа також активно готується до відзначення одного з найбільших релігійних свят.

Польща – одна з найрелігійніших  держав, понад 80% вірян там – римо-католики. Напередодні свят міста країни тематично прикрасили і цьогоріч. Окрім того, на вулицях продають святкові солодощі та сувеніри. Працюють передвеликодні ярмарки, але діють карантинні обмеження.

В Іспанії великодніх ярмарків на вулицях міст немає. Максимум – по-святковому прикрашені вітрини магазинів. Тут великодні святкування починаються ще у вербну неділю і весь передвеликодній тиждень називають святим. Через коронавірус цього року відмовилися від однієї з найважливіших традицій – постаєрус. Вулиці ж Мадриду напередодні свята – порожні.

У Тернополі теж триває активна підготовка до святкування римо-католицького Великодня. Цього року парафіни зможуть прийти до храму, аби освятити свої кошики. Проте все відбуватиметься з дотриманням карантину.

Окрім освячення, у римо-католицькому костелі Божого Милосердя відбуватимуться святкові літургії.

Додамо, цього року різниця даті святкування між вірянами західного і східного обрядів майже місяць. Римо-католики святкуватимуть Великдень 4 квітня, а православні та греко-католики – 2 травня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,