26.04.2024

Вакцинуватимуться чи ні: народні обранці Тернопільщини та громадські діячі про щеплення від COVID-19

Ваша реклама

Понад 90 тисяч українців зробили щеплення від коронавірусу з початку вакцинальної кампанії у нашій країні. Під час першого етапу вакцинують лікарів та військових.

Водночас, у Міністерстві охорони здоров’я залишковими дозами дозволили щеплювати публічних осіб та громадських діячів. Це допоможе зменшити кількість невикористаних флаконів.  Відтак,  щеплення у першій черзі можуть отримати  народні депутати, керівники центральних органів виконавчої влади, представники органів місцевого самоврядування та релігійних організацій, а також письменники, журналісти, спортсмени, музиканти та інші діячі сфери культури, старші 60 років.

Такою можливістю вже скористався нардеп від Тернопільщини Володимир Гевко.  На своїй сторінці у соцмережі депутат опублікував світлини з вакцинації і написав, що своїм прикладом закликає усіх бути соціально-відповідальними.

Також напередодні вакцинувався від коронавірусу і тернопільський письменник Олександр Вільчинський.  Чоловік каже, вакцинувався, адже має  багато знайомих, хто в важкій формі переніс захворювання.

Депутати Тернопільської обласної ради поки вакцинуватися не планують. У кожного свої причини: дехто нещодавно перехворів, дехто чекає іншої вакцини, дехто просто ще в роздумах.

Додамо, другий етап вакцинації в Україні має стартувати вже з 22 березня. Щеплення повинні отримати сімейні лікарі та люди старші 80 років.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,